Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: در حال حاضر ۳۰۰ دفتر خدمات الکترونیک قضایی ایجاد شده است و تا آخر امسال به ۷۰۰ دفتر ان شالله خواهد رسید.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، حجت‌الاسلام حمید شهریاری، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در نشست نخبگانی فناوری اطلاعات در قوه قضاییه  اظهار کرد: جلسه پیش رو ایده‌ای برای همکاری با دانشگاه و قوه قضاییه است و هدف اصلی برقراری این جلسه تعامل و هم افزایی و آشنایی با دیدگاه‌های یکدیگر و پروژه‌های قوه قضاییه خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: عدالت الکترونیکی واژه‌ای است که کاربرد فراوانی در سراسر دنیا دارد و اتحادیه اروپا طرحی را به عنوان سپج به عنوان عدالت الکترونیکی دارد و همینطور در کشور‌های دیگر نیز این طرح برقرار است.

معاون رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه طرح عدالت الکترونیکی در ۴ لایه عرضه شده است ، تعامل با خدمت گیرندگان، درون سازمانی، فرآیندها، زیرساخت‌های فنی را به عنوان 4 لایه اصلی در عدالت الکترونیکی برشمرد.

حجت الاسلام  شهریاری با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلانی که با آن روبه رو هستیم به دلیل دادرسی سنتی است، تاکید کرد که طرح عدالت الکترونیکی می‌تواند در این زمینه راهگشا باشد.

وی با اشاره به راه اندازی سامانه سخا گفت: مردم از یک درگاهی دادخواست‌های خود را ارسال می‌کردند و این دادخواست‌ها ثبت می‌شد و سپس پیشنهاد ایجاد دفاتر خدمات قضایی را دادیم که علاوه بر ثبت دادخواست، ۱۴ خدمت دیگر نیز انجام می‌شود.

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۳۰۰ دفتر خدمات الکترونیک قضایی ایجاد شده است و تا آخر امسال به ۷۰۰ دفتر ان شالله خواهد رسید.

حجت الاسلام شهریاری تصریح کرد: سالانه حدود 9 میلیون پرونده غیرتکراری در دستگاه قضایی داریم و این در حالی است که در حال حاضر بالای 3 الی 4 میلیون ثبت نام در سامانه داریم و استقبال خوبی از این طرح شده است.

وی بیان داشت: قبل از طرح‌های عدالت الکترونیکی برخی می‌گفتند مشکل ابلاغ در دستگاه قضایی حل شدنی نیست، البته باید در نظر داشت که ما بالغ بر 20 میلیون پرونده تکراری داریم و از طرفی این به دلیل ارائه آدرس‌های غلط و یا موارد دیگر بوده است؛ اما در حال حاضر ابلاغ‌ها الکترونیکی است و این وضعیت به سامان رسیده است.

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با اشاره با تعامل با ضابطان قضایی نیروی انتظامی و دستگاه‌های اجرایی گفت: ما ارتباط مکانیزه با نیروی انتظامی داریم، متاسفانه نیروی انتظامی هنوز آن آمادگی الکترونیکی لازم را برای اینکه کل کلانتری‌ها را به سرور اصلی وصل کند ندارند، امیدواریم این آمادگی به سطح صدرصد برسد.

حجت الاسلام شهریاری خاطرنشان کرد: ارتباط دادگاه‌های مدنی ما با دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به صورت تمام الکترونیک است اما در دادگاه های کیفری چون یک واسطه ما نیروی انتظامی بوده و هنوز آمادگی الکترونیک ندارند، در این دادگاه ها شبکه کیفری هنوز توسعه پیدا نکرده است.

وی در ارتباط با انباشت اسناد کاغذی در بانک‌ها اظهار کرد: در ماه آینده جلسه ای با بانک‌ها خواهیم داشت تا طی یک فرایندی این اسناد اسکن شود و در نهایت با امضای مرکز آمار و برگه الکترونیکی اصالت سند تایید و کاغذ امحا می شود و به این ترتیب مشکل انبار کاغذی بانکها حل خواهد شد.

حجت الاسلام شهریاری در ادامه با اشاره به کارت هوشمند وکلای کانون و اقدامات صورت گرفته در این زمینه گفت: وکلای کانون دارای کارت هوشمند بودند که با درج امضای ما بر روی آن، وکلا در دفتر می توانند ثبت دادخواست کنند که این طرح به صورت پایلوت اجرا شد و موفقت آمیز بود.

وی در ارتباط با توسعه سامانه مدیریت پرونده قضایی گفت: تمام شعب دادگاه‌ها به این سامانه وصل هستند، این سامانه در 900 نقطه قضایی کشور پراکنده شده است و از شبکه اینترنت به آن دسترسی وجود ندارد و صرفا خود قضات به آن دسترسی دارند، سازمان زندانها پزشکی قانونی و دفاتر ثبت نیز به این سامانه وصل هستند.

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه بیان داشت: در حال حاضر نرخ نفوذ توسعه سامانه مدیریت پرونده به 100 درصد رسیده است، اگر در تبریز دادخواستی ثبت شود در تهران می توانیم ملاحظه کنیم که چه کسی علیه چه کسی دادخواست داده است و  در حال حاضر بیش از 5 سال است که این شبکه به نرخ نفوذ 100 رسیده که کار سختی بود.

معاون رییس قوه قضاییه اظهار کرد: تمام فرآیندهای رسیدگی در این سامانه ثبت می‌شود از ارائه دادخواست تا دادن وقت و صدور حکم به نحوی است که تماما اطلاعات در این سامانه تجمیع می‌گردد و از طرفی بیش از 40 هزار نفر در دستگاه قضایی به دبیرخانه الکترونیک درسراسر کشور متصل هستند همچنین در سامانه نظارت الکترونیکی رفتارهای کارکنان دفاتر قضایی و دادگاه ها و دادسراها ثبت می شود و احیانا اگر تخلفی شکل بگیرد ما از بستر سامانه آن را شناسایی می کنیم.

حجت الاسلام شهریاری اضافه کرد: در حال حاضر آمار هر نوع جرمی که در کشور واقع می‌شود به تفکیک منطقه وقوع، ارائه می شود و اطلس آماری جرایم در حال تولید است، همچنین سامانه سجا همین اطلاعات را در اختیار قضات در منطقه استانی خود قرار می دهد این آمار بسیار ثمربخش برای مدیران استانی خواهد بود.

وی به باز مهندسی فرآیندهای قضایی اشاره کرد و گفت: زمانی که آیین دادرسی مدنی در حدود 1310 به نگارش در آمد محدود به زمان و جغرافیا بوده است و این تصور که روزی فاصله جغرافیایی منتفی شود متصور نبوده و به همین دلیل فرآیندها پیچیده و سخت تعریف شده است به عنوان مثال می گفتند 20 روز زمان بگذارید تا ابلاغ به دست فلان فرد برسد، آخرین جایی که در تمام کشورها الکترونیک شده قوه‌قضاییه بوده است و کارهایی که ما در کشورمان کردیم هنوز در کشور پیشرفته‌ای چون ژاپن اجرا نشده است.

حجت الاسلام  شهریاری تصریح کرد: یکی از اقدامات صورت گرفته و طرح های موفقیت آمیز استفاده از پابندهای الکترونیک بود که در حال حاضر 33 زندانی از پابندهای الکترونیک استفاده کرده و خودشان هم رضایت دارند و به دلیل مشکلات قانونی هنوز این طرح به صورت گسترده اجرایی نشده است البته در تلاش هستیم.

معاون رییس قوه قضاییه ادامه داد: طرح عدالت الکترونیکی یک طرح پیشگام و پیشرفته در سطح کشور و 900 نقطه قضایی است و جلوتر از دولت الکترونیک است، بیش از 40 تا 50 پروژه در حوزه عدالت الکترونیکی اجرا شده است که الگوی بسیار مناسبی برای کشورهای منطقه ارایه کرده ایم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم این جلسات موجب هم افزایی بیشتر باشد و اساتید و صاحب نظران با ارائه پیشنهادات خود به ما بگویند که چه نوع تعاملی را می توانیم برای توسعه عدالت الکترونیک با دانشگاه ها داشته باشیم.

پایان پیام/34

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۱۵۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌نام حضوری و الکترونیک کلاس اولی‌ها از امروز

والدینی که فرزندشان مهر ۱۴۰۳ به کلاس اول دبستان می‌رود از امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت می‌توانند به دو روش حضوری و الکترونیک برای ثبت‌نام اقدام کنند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، ثبت‌نام دانش‌‌آموزان کلاس اولی از امروز چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403 آغاز شد. یک میلیون و 600 هزار دانش‌‌آموز مهر امسال به کلاس اول دبستان می‌روند.

خانواده‌ها به دو روش حضوری و الکترونیک می‌توانند برای ثبت‌نام اقدام کنند، برای ثبت‌نام الکترونیک باید به سامانه MY.MEDU.IR مراجعه کرد. البته مراجعه ما به سامانه نشان داد که ثبت‌نام الکترونیک تا لحظه انتشار این خبر آغاز نشده است.

به گفته حمید طریفی حسینی؛ معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش؛ خانواده‌ها با ورود به سامانه الکترونیک و تکمیل فرم مربوطه، مدرسه مدنظر خود را انتخاب می‌کنند و پس از بارگذاری مدارک لازم و بررسی مدیر مدرسه در صورتی که واجد شرایط باشند، ثبت‌نام آنها در مدرسه تایید می‌شود. این فرآیند چند روز طول می‌کشد البته ثبت‌نام فقط به صورت الکترونیک نیست و خانواده‌ها می‌توانند برای ثبت‌نام به صورت حضوری به مدارس مراجعه کنند.

آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از فردا/ اعلام سن ثبت‌نام

یکی از شرایط برای تأیید ثبت‌نام از سوی مدیر مدرسه، قرار داشتن محل سکونت خانواده در محدوده مدرسه است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش این را هم گفت که امسال برای ثبت‌نام مدارسی که در مرز میان دو منطقه آموزشی قرار دارند، امور تسهیل شده است و به ستادهای ثبت‌نام اعلام شده تا در اینباره با والدین همراهی کنند.

والدین باید توجه کنند که شرط لازم برای ثبت‌نام کلاس اولی‌ها در مدرسه، انجام سنجش سلامت و داشتن نتیجه آن است.

متولدین دوم مهر 96 تا اول مهر 97 می‌توانند در پایه اول دبستان ثبت‌نام کنند همچنین در مناطق شهری تا 8 سالگی و در روستاها تا 10 سالگی می‌توان ثبت‌نام پایه اول دبستان را انجام داد.

والدینی که تا به امروز برای سنجش سلامت فرزند خود اقدام نکرده‌اند تا 31 اردیبهشت 1403 فرصت دارند تا با مراجعه به سامانه MY.MEDU.IR برای سنجش سلامت نوبت بگیرند.

ثبت‌نام دانش‌آموزان در سایر پایه‌های تحصیلی بعد از دریافت کارنامه و از تیر ماه آغاز خواهد شد.

فرآیند ثبت‌نام دانش‌‌آموزان در مدارس تا 31 مرداد 1403 ادامه دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام حضوری و الکترونیک کلاس اولی‌ها از امروز
  • قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران اجتناب داشته باشد
  • قاضی باید مشورت کند و در نهایت تصمیم خود را بگیرد
  • حمایت سند تحول قضایی از متقاضیان ورود به مشاغل حقوقی
  • انتخابات مجلس|را‌ی‌گیری در۶۰درصد شعب«الکترونیکی»انجام می‌شود
  • پابند الکترونیک سارق را حین سرقت به دام انداخت
  • ارائه خدمات الکترونیک « ۷ در ۲۴ » به شهروندان اصفهان + فیلم
  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در استان هرمزگان/ طراحی سامانه‌های الکترونیک قضایی در حوزه های اعسار، انحصار وراثت و.../ ابتکار جالب توجه در خصوص پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی/ تشریح آسیب‌های قاچاق سوخت در استان هرمزگان
  • تخلفات در دفاتر پلیس+۱۰/ هر سال مجوز ۱۰ تا ۱۵ دفتر لغو می‌شود
  • تعلیق و لغو مجوز فعالیت ۲ دفتر خدمات مسافرتی در گیلان